Διαφορα

Παράταση της απογραφικής διαδικασίας ζητούν οι Αρκάδες λογιστές

Κοινό αίτημα κατέθεσαν πέντε σύλλογοι της Πελοποννήσου προς τους υπουργούς Εργασίας και παρά τω πρωθυπουργώ.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ:

1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
2) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3) ΈΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
4) ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
5) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Προς

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Κοινοποίηση

Την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων κα. Άννα Στρατινάκη
Γενικό Επιθεωρητή ΣΕΠΕ κ. Χαράλαμπο Βούρτση

Θέμα: "Αίτημα παράτασης της απογραφής του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας, λόγω της αδυναμίας ολοκλήρωσής της εντός 30 ημερών .

Στα πλαίσια του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, το οποίο αναφέρεται στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, ,στην ψηφιακή κάρτα εργασίας όλοι  οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2022 να δηλώσουν για κάθε εργαζόμενό τους όλα τα στοιχεία της εργασιακής σχέσης, ήτοι το χρόνο εργασίας και το ωράριο απασχόλησης είτε αυτό είναι σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο κάθε ημέρα.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, εάν όχι αδύνατον, μιας και κάθε επιχειρηματικός κλάδος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες- και ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις και ενστάσεις εισπράττουμε και από τον επιχειρηματικό κόσμο -να λάβει χώρα στο εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα  των 30 μόλις ημερών.

Κρίνουμε λοιπόν αναγκαία και επιτακτική  την παράταση της εφαρμογής της απογραφικής διαδικασίας μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023 με παράλληλη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου από το  αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η παραπάνω διαδικασία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.