Διαφορα

Ορεινή πεζοπορία με τον ΣΑΟΟ στο Θεόκτιστο

Στις 4 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Κυριακή.

Η ΤΟΠΟΡΙΣΤΙΝΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ (Σ.Α.Ο.Ο.) διοργανώνουν ορεινή πεζοπορία στις 4 Δεκεμβρίου  2022 ημέρα Κυριακή στο Θεόκτιστο (Tοπόριστα).

Οι Αρκάδες ορειβάτες θα φθάσουν με το πούλμαν του Συλλόγου τους στο ΔΕΡΒΕΝΙ στις 9 π. μ. Από εκεί θα περπατήσουμε έως το εξωκλήσι της ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ και μετά θ’ ανηφορίσουμε προς την  ΠΗΓΗ ΜΑΓΓΑΝΙ, όπου θα κάνουμε ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα. Στο σημείο αυτό μπορεί να μας συναντήσει όποιος θέλει να έρθει από το χωριό.

Στις 11.30 π. μ. θα ξεκινήσουμε για την πρώτη κορφή, το ΚΑΣΤΡΟ (υψόμετρο 920 μ.) και θα συνεχίσουμε για την κορφή του ΑΗΛΙΑ (1050 μ.), όπου θα φθάσουμε μετά από ανάβαση 2 ωρών περίπου. Από εκεί θα αγναντέψουμε το ΛΑΔΩΝΑ, το ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ και πιο πέρα την ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης ανάπαυσης θα γίνει… μάθημα πατριδογνωσίας για να θυμηθούμε τα σχολικά μας χρόνια!

Η επιστροφή για το χωριό μας θ’ αρχίσει στις 14 - 14.30 με σκοπό να φθάσουμε στο τέρμα της πεζοπορίας στις 16 - 16.30. Η υψομετρική διαφορά υπολογίζεται στα πεντακόσια (500) μέτρα. Θ’ ακολουθήσει το καθιερωμένο γεύμα με κρασί και τραγούδι.

Όσοι από τους ορειβάτες επιθυμούν να επισκεφθούν το ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, που στεγάζεται στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου, θα είναι ανοιχτό.

Υπενθυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία της Τ.Ο.Π. έχουν επισκεφθεί το χωριό μας, έως σήμερα, τέσσερις (4) ορειβατικοί σύλλογοι (Κορίνθου, Ελευσίνας, Φυλής Αττικής και ΣΑΟΟ).

Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκαζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.saoo.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.