Διαφορα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πασίγνωστο αντισηπτικό

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί από την ελληνική αγορά πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι που βρίσκεται στα σπίτι του περισσότερου κόσμου.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό».

Πρόκειται για το προϊόν Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες αναφέρει:

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Dettol αντισηπτικό σπρέι για χέρια και επιφάνειες, δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντισηπτικό. Η εταιρεία RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE AE. και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ", καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.