Διαφορα

Ποια σχολική αργία δεν θα εφαρμοστεί και εφέτος

Το επόμενο τριήμερο ξεκούρασης είναι η Καθαρά Δευτέρα, στις 27 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και στις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία που εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες.

Πιο αναλυτικά η συγκεκριμένη σχολική αργία έχει καταργηθεί και πλέον πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες και στη συνέχεια μαθήματα.

Η περσινή εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, ανέφερε: "Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".

Προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί καινούρια εγκύκλιος αλλά αναμένεται να ισχύσει το ίδιο. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει η σχετική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών καταργήθηκε το 2020 με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.