Διαφορα

Πώς θα χτυπήσει τις ελλείψεις φαρμάκων το νέο εργοστάσιο στην Τρίπολη

Τι δηλώνει ο Αρκάς Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE...

Εργοστάσιο πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η χώρα μας από την εταιρεία DEMO.

Πρόκειται για εργοστάσιο που θα αποτελέσει ανάσα για την ελληνική αγορά φαρμάκων, καθώς η χώρα μας θα πάψει να είναι εξαρτώμενη από την Κίνα και την Ινδία από όπου σήμερα προμηθεύεται τις πρώτες ύλες για τα σκευάσματα.

Η αδυναμία άλλωστε διάθεσης πρώτων υλών από τις δύο αυτές χώρες στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο και στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια τα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών που υπήρχαν στη Ευρώπη έχουν βάλει λουκέτο, αφού μεταφέρθηκαν σε Τρίτες χώρες και πλέον όλες οι αγορές προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά από την Κίνα και την Ινδία, με αποτέλεσμα να ναι είναι πλήρως εξαρτώμενη από τις Ασιατικές αυτές αγορές.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων θα ενταθεί και δεν θα εξομαλυνθεί, καθώς ειδικά η Κίνα που περνά τη δεύτερη σκληρή μάχη με την πανδημία πιθανόν να αδυνατεί να παράξει πρώτες ύλες, αφού τα εργοστάσια της πιθανώς θα υπολειτουργούν εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE εξηγεί πώς το νέο εργοστάσιο πρώτων υλών που δημιουργείται στην Τρίπολη, θα μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα κέντρο παραγωγής φαρμάκων της Ευρώπης αφού θα εξασφαλίζει την επάρκεια για όλες τις χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.