Διαφορα

Συνεδρίαση Δ.Σ. και κοπή πίτας της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στο Ξυλόκαστρο

Διαβάστε τα θέματα που συζητήθηκαν, αλλά και τους παρόντες...

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διευρυμένη Συνεδρίαση για το έτος 2023, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας  και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Κατά τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων, επικαιροποιήθηκαν τα αιτήματα – θέσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εν όψει της προεκλογικής περιόδου, τα προγράμματα ΛΑΕΚ και η μη παράτασή τους καθώς και τα προβλήματα που θα προκύψουν στους συλλόγους αλλά και τις ομοσπονδίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού και πώς θα επηρεάσει την αγορά και τέλος τέθηκαν οι πρώτοι στόχοι και προγραμματίστηκαν νέες δράσεις για τη νέα χρονιά. Τη δεύτερη μέρα, μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα, ευχόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη κοπή της πίτας δεν έλειψαν οι ευχές και οι χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων: του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας Γεώργιου Ψυχογιού, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αναστάσιου Γκιολή, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρη Μουρίκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοίκησης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Εμπορίου και Τουρισμού Αναστάσιου Λόντου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Νικόλαου Λάσκου, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Σπυρίδωνα Καραβά, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Επαμεινώνδα Κατσούλα, του Δημοτικού Συμβούλου Αιγιαλείας Σωκράτη Μαυρίδη, του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Κορινθίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, καθώς και των μελών του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Πολυχρόνη Θωΐδη, Οικονομολόγο – Σύμβουλο Επιχειρήσεων και πρώην πρόεδρο Ελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας, ουσιαστικής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ημερίδα «Η χρηματοδότηση των τραπεζών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπιση των πλειστηριασμών» κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Θωΐδης, ως κεντρικός ομιλητής ανέδειξε τα προβλήματα που βιώνει η μικρομεσαία επιχείρηση από τον τραπεζικό αποκλεισμό και την κρίση στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Προμηθευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κ. Κωνσταντίνο Κορκάρη καθώς και όλο το Δ.Σ. του συλλόγου για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.