Διαφορα

Εσείς τι θα ρωτούσατε το "ChatGPT"..;

Φωτογραφία: openai.com

Πρόκειται για ένα πειραματικό διαδικτυακό εργαλείο που αποτελεί την πιο "hot" τεχνολογική τάση αυτή την εποχή

To chatbot τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την εταιρεία Open AI, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. Οι δυνατότητές του είναι αξιοσημείωτες καθώς είναι σε θέση ν' απαντά σ' εξειδικευμένες ερωτήσεις, να συγγράφει κείμενα υψηλού επιπέδου κι ακόμα στίχους, τραγούδια κλπ.

Η χρήση του είναι "ελεύθερη", αρκεί να δημιουργήσει κανείς λογαριασμό στην ιστοσελίδα openai.com, ενώ υφίσταται και "premium" εκδοχή, που προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες, αλλά χρειάζεται οικονομική συνδρομή.

Οι δυνατότητες του διαδικτυακού αυτού εργαλείου οφείλονται στην ικανότητά του ν' αντλεί μεγάλο όγκο πληροφοριών από το internet, να τις επεξεργάζεται και να τις συνδυάζει, μιμούμενο το ύφος ενός δημοσιογράφου, ενός επιστήμονα, ενός φοιτητή ή, ακόμα, κι ενός διάσημου καλλιτέχνη.

Ερευνητές έχουν ήδη εξετάσει διάφορες λειτουργίες του chatbot, εκφράζοντας το ενδιαφέρον αλλά και την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τη χρήση του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.