Διαφορα

Τρίπολη: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για το φυσικό αέριο

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Παρουσιάστηκαν τα οφέλη και η ασφάλεια του Φυσικού Αερίου.

Μηχανικοί, επαγγελματίες εγκαταστάτες εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και έμποροι υλικών συναφών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές που παρουσίασαν διεξοδικά θέματα σχετικά με τις Προδιαγραφές, την Ασφάλεια Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου και τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής τόνισε τη σημαντική συνεισφορά που είχε το Επιμελητήριο Αρκαδίας: «Δώσαμε κατευθύνσεις και στοιχεία με τις ανάγκες που έχει ο επιχειρηματίας αλλά και ο ιδιώτης για την εφαρμογή του φυσικού αερίου» .  Επισήμανε ότι πρέπει να «εκμεταλλευτούμε» τα οφέλη του φυσικού αερίου καθώς μειώνει τα κόστη μια επιχείρησης.

Δεσμεύθηκε δε για τη στήριξή του με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σχετικά με τα δεσμευμένα οικόπεδα και κτίρια της ΒΙΠΕ που τώρα είναι ευκαιρία, με τη διέλευση του φυσικού αερίου, να αποδεσμευτούν άμεσα, και με τα νέα προγράμματα να τα πάρουν επιχειρηματίες. 

«Η κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι του επιχειρείν είναι στην πρώτη γραμμή εξελίξεων» αναφέρει στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νίκος Κουτσογιάννης σύμβουλος της εταιρείας «Hengas» και τονίζει ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι στρατευμένο στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αρκαδίας. «Η Πελοπόννησος θα βγει από την ενεργειακή απομόνωση με συνέπεια, μεθοδικότητα ποιότητα και ασφάλεια» τονίζει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι ήδη η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο καθώς και  μεγάλο κομμάτι του αστικού ιστού της Τρίπολης ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τροφοδοτηθεί και η ΒΙΠΕ.

Στη συνέχεια οι εισηγητές παρουσίασαν διεξοδικά τα θέματα: 

«Μελέτη και κατασκευή εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου»,  Χρήστος Δεμερτζής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

«Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία - Εργασίες Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου»,  Ιωάννης Πλέσσας, Χημικός Μηχανικός – Παναγιώτης Καρανάσιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

«Παρουσίαση της δράσης ΕΣΠΑ «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου» Κώστας Μανώλης, Μηχανολόγος Μηχανικός

Μετά την παρουσίαση των θεμάτων οι εισηγητές απάντησαν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων. 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε την εκδήλωση και να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις των εισηγητών. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.