Διαφορα

Ένωση Δικαστών: Γιατί αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής προπονητής

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Είχε καταδικαστεί με 401 έτη κάθειρξης και εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Τρίπολης.

Αποδεκτό έγινε το αίτημα αποφυλάκισης που είχε υποβάλλει ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για ασέλγεια και απόπειρας κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών στο Ρέθυμνο. 

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί το 2011 σε 401 έτη κάθειρξης, κατά συγχώνευση 202. Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών εξήγησε την απόφαση της για την αποφυλάκιση του κ. Σειραγάκη.

Σε ανακοίνωση της, η Ένωση Δικαστών υπενθυμίζει ότι η Δικαστική Εξουσία εφαρμόζει τους Νόμους, που ψηφίζει η Βουλή λέγοντας πως είναι «κομβική» η μείωση (με τον ΠΚ του 2019) του ανώτατου ορίου της πρόσκαιρης κάθειρξης από τα 20 έτη στα 15 έτη, με αποτέλεσμα, όπως λέει, ο επιεικέστερος νόμος να εφαρμόζεται και συνεπώς να εκτίονται και οι παλαιότερες ποινές για μικρότερο χρονικό διάστημα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών Ελλάδας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.