Διαφορα

Αρκαδία: Στην εγκατάλειψη οδηγείται η καλλιέργεια πατάτας

Μείωση στην τιμή πώλησης, σιδηροσκώληκας, έλλειψη νερού και εκτόξευση του κόστους ενέργειας... αποτελείωσαν τους παραγωγούς.  

Στην εγκατάλειψη οδηγείται η καλλιέργεια της πατάτας στην Αρκαδία, καθώς κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. 

Στις περιοχές που εγκαταλείπεται η καλλιέργεια φαίνεται ότι ένα μέρος θα καλυφθεί από τα φυλλώδη λαχανικά και ένα άλλο θ' αφεθεί στην τύχη του. Η Ελένη Μαροπούλου, από το πρότυπο Γεωπονικό Κέντρο Αρκαδίας, δήλωσε πως:

"η παραγωγή φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Από την περασμένη χρονιά, που σημειώθηκε ξανά μείωση της καλλιέργειας, το φαινόμενο της εγκατάλειψης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, που είχαμε μία κανονικότητα στην παραγωγή, τώρα βλέπουμε μείωση της τάξης του 70%! Αυτό φαίνεται μέσα από τις ποσότητες διάθεσης του πατατόσπορου".

Σχετικά με τις αιτίες που προκάλεσαν τη μείωση της καλλιέργειας, η κα. Μοροπούλου αναφέρεθ ότι "τα τελευταία χρόνια είχαμε μία μείωση της τιμής πώλησης και παράλληλα επιδεινώθηκε το πρόβλημα με τον σιδηροσκώληκα. Αυτά έμειναν πρακτικά άλυτα και εφέτος προστέθηκαν η έλλειψη νερού και η εκτόξευση κόστους ενέργειας". 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.