Διαφορα

Ο ΣΑΟΟ διέσχισε το φαράγγι του Βουραϊκού (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Πραγματική αποκάλυψη η διαδρομή για όσους δεν την είχαν ξαναδιαβεί.

Πλήθος πεζοπόρων του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σπάνιας και εντυπωσιακής ομορφιάς διαδρομή την Κυριακή 23 Απριλίου 2023,  διασχίζοντας το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού. 

Μετά από μία σύντομη επίσκεψη- προσκύνημα στο Μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς την 13-12-1943 Καλαβρυτινών, μεταβήκαμε λίγο πριν από το σταθμό του οδοντωτού σιδηρόδρομου  της Κάτω Ζαχλωρούς. 

Από εκεί, ακολουθώντας τις σιδηροτροχιές, φθάσαμε σε μισή ώρα στο γραφικό οικισμό της Κάτω Ζαχλωρούς, όπου έγινε ανασύνταξη. Η ομάδα μας συντεταγμένη συνέχισε το περπάτημά της με κατηφορική πορεία. 

Οι εικόνες που αποκομίσαμε ήταν εκπληκτικές. Καθ' όλη τη διάρκεια της, μάς συνόδευαν τα κελαρυστά νερά του ποταμού, οι εντυπωσιακοί βραχισμοί, οι καταρράκτες, τα σπήλαια και οι γαλαρίες και οι γέφυρες  του οδοντωτού. Για όσους δεν είχαν ξαναπερπατήσει στη διαδρομή αυτή ήταν μία αποκάλυψη!  

Μετά από 2 ½ ώρες περίπου φθάσαμε στα Νιάματα,  όπου κάναμε μικρή στάση για χαλάρωση δίπλα από τα ορμητικά νερά του ποταμού. Σε 1 ½ ώρα ακόμη καταλήξαμε στο Κάτω Διακοπτό. Ακολούθησε η απαραίτητη επίσκεψη στις ταβέρνες της παραλίας του  Κάτω Διακοπτού. 

Επιστρέψαμε στη Τρίπολη, μέσω Κορίνθου, αργά το απόγευμα.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.