Διαφορα

Κι όμως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Στη χώρα μας διαπιστώνεται αυξητική τάση στις νέες μολύνσεις, αποτελώντας μάλιστα εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί να ήρε το ύψιστο επίπεδο συναγερμού για την Covid, εντούτοις η απόφαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με παύση πυρών από τον SARS-CoV-2. 

Ισως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των τελευταίων ημερών ήταν η ομάδα του Παναθηναϊκού, εντός της οποίας δημιουργήθηκε μία ταχεία οδός μεταδόσεων με αποτέλεσμα τον εντοπισμό συνολικά 29 κρουσμάτων.

Την επίμονη κυκλοφορία του πανδημικού ιού… χαρτογραφεί άλλωστε και η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αποτυπώνοντας τη μεγαλύτερη εικόνα. Οπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα στοιχεία, στην Ελλάδα διαπιστώνεται αυξητική τάση στις νέες μολύνσεις, αποτελώντας μάλιστα εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανόνα.

Αναλυτικότερα, στη χώρα μας καταγράφονται 151,9 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, με τη Γαλλία (131) και το Λουξεμβούργο (70) να ακολουθούν. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει τα 51,8 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως πως ο κορωνοϊός προσβάλλει σε σημαντικό βαθμό ηλικιωμένους ανθρώπους – δηλαδή άνω των 65 ετών. Μάλιστα, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη Γηραιά Ηπειρο στις μολύνσεις στη συγκεκριμένη, ευάλωτη ομάδα, που αποτελεί πλέον τον βασικό στόχο της επιστημονικής κοινότητας ανά τον κόσμο.

Οπως άλλωστε διευκρινίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, "επί του πρακτέου ο ΠΟΥ δεν κήρυξε το τέλος της πανδημίας, αλλά ανέφερε τη μετάβαση σε νέα φάση διαχείρισής της. Συγκεκριμένα, τα γενικευμένα, «οριζόντια» μέτρα θα πάψουν να υφίστανται και θα λαμβάνονται, κυρίως, μέτρα στοχευμένα στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.