Διαφορα

Ανακοίνωση-καταγγελία από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Με αφορμή όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, σύμφωνα με το καταστατικό, θα έπρεπε να συζητηθεί η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμής του, καθώς και ο διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός και ο οικονομικός απολογισμός και τον προϋπολογισμός που θα προταθούν στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Κυριακής 28 Μάϊου 2023. 

Αντί γι’ αυτό έγινε μια ενημέρωση από την παράταξη της ΔΑΚΕ, που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη ΓΣ των αντιπροσώπων της Κυριακής θα είναι ο αποκλεισμός των αντιπροσώπων του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει ψηφοφόρος που είναι συνταξιούχος, χωρίς να αναφέρονται για ποιόν συγκεκριμένο ψηφοφόρο μιλάνε. Προφανώς το καταστατικό δεν προβλέπει για κάτι τέτοιο τον αποκλεισμό όλων των αντιπροσώπων ενός σωματείου.

Ο στόχος της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας είναι ο αποκλεισμός της παράταξής μας από το νέο ΔΣ.

Αυτοί που δεν έχουν κουνήσει το δακτυλάκι τους για την οργάνωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Αυτοί που μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη έβαζαν εμπόδια στους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν μαζί με τα παιδιά τους.

Αυτοί που για την Πρωτομαγιά φέτος δεν οργάνωσαν καμία κινητοποίηση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, όταν σε όλη τη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο οργανώθηκαν μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αυτοί που κάνουν εκλογές σωματείων με νόθες διαδικασίες και υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους γι’ αυτό.

Αυτοί έχουν το θράσος να κάνουν επίθεση στα σωματεία που στηρίζουν το ΠΑΜΕ για να καλύψουν τις πομπές τους. Τους έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι αποκαλύφθηκαν οι παρατυπίες που έκαναν για την εκλογή αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αυτοί λοιπόν θέλουν να αποκλείσουν κάθε διαφορετική φωνή, κάθε σωματείο που προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Εξάλλου το επόμενο διάστημα στην περιοχή της ΒΙΠΕ Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που επιχορηγούνται με ζεστό χρήμα, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης, και θέλουν οι εργαζόμενοι να μην είναι οργανωμένοι και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Αυτός είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Γι’ αυτό δεν επιτρέπουν σε μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου να έχει πρόσβαση στους φακέλους των σωματείων, κατά παράβαση του καταστατικού. Γιατί καταλαβαίνουν ότι θα αποκαλυφθεί πώς διεξάγουν τις εκλογές των σωματείων και πώς εκλέγουν αντιπροσώπους.

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ και τους εργαζόμενους του νομού μας να έρθουν τη Κυριακή 28  Μαΐου 2023, στις 11:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και να παρακολουθήσουν πως όλοι αυτοί λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.