Διαφορα

Αίτημα "εντονότερης αστυνόμευσης" προς την Γ.Α.Δ. Πελοποννήσου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Το αίτημα προέρχεται από τον Εμπορικό Σύλλογο της Μεσσήνης- Δείτε την επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρός του, κ. Πετρόπουλος

Αξιότιμοι κύριοι,

Λόγω των τελευταίων γεγονότων ( επίθεση στους δημοτικούς αστυνόμους έξω από το ταχυδρομείο της Μεσσήνης ) και της συνεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς Ελλήνων πολιτών της κοινότητας Ρομά, καθώς και από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αυτών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Μεσσήνης, πιστεύουμε πως πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, μέσα από την εντονότερη αστυνόμευση στο Δήμο Μεσσήνης.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη δεκαπενταετή οικονομική κρίση της χώρας μας, η οποία ταυτόχρονα οδήγησε σε αύξηση του παρεμπορίου και κατά συνέπεια της παραβατικής συμπεριφοράς της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Η συγκεκριμένη ομάδα (που μέχρι πρότινος αρκούνταν στη μικροπαραβατικότητα και στο παραεμπόριο) έχει αποθρασυνθεί εντελώς και έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε εγκληματικές πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι ληστείες και οι βιαιοπραγίες κατά των συμπολιτών μας.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχει μειωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να δεχόμαστε επιθέσεις ακόμα και σε ανοιχτά καταστήματα με κίνδυνο τη ζωή μας, από φόβο τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα να κλείνουν οι γειτνιάζουσες με το ταχυδρομείο επιχειρήσεις και οι πολίτες της πόλης μας να έχουν φτάσει στο τραγικό σημείο να ζητάνε το κλείσιμο του ταχυδρομείου της πόλης μας, καθώς γίνεται κέντρο συνάθροισης της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων που πολλές φορές προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές. Επιστέγασμα του απύθμενου θράσους της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων είναι η επίθεση στους δημοτικούς αστυνόμους Μεσσήνης, έξω από το ταχυδρομείο την Τετάρτη 31/5/2023.

Τονίζουμε ότι δεν επικροτούμε την αυτοδικία καθώς η βία φέρνει βία, όμως το χρόνιο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη μας και το νομό μας, θα οδηγήσει μέσα από την αγανάκτηση των πολιτών στα γνωστά αποτελέσματα που είχαμε πριν 3 χρόνια στην Πιπερίτσα. Η αδυναμία αντιμετώπισής του από όσους έχουν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και την εφαρμογή των νόμων, οφείλεται στο ότι έχουν ολιγωρήσει εγκληματικά. Το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν το μείζον θέμα συζήτησης – με τη συμμετοχή του συνόλου των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής μας και των αστυνομικών αρχών – μετά τα τραγικά γεγονότα της Πιπερίτσας των Οκτώβριο του 2020. Επιπλέον, την ίδια περίοδο Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης είχε αποστείλει ενημερωτική επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την οποία συνυπέγραφαν 15 Σύλλογοι και φορείς της πόλης μας αλλά δυστυχώς οι τότε εξαγγελίες δεν έχουν οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα, τουναντίον έχουμε την συνέχιση της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας λόγο της επιείκειας με την οποία αντιμετωπίζονται από τις αρχές.

Το κράτος έχει την συνταγματική υποχρέωση να επιβάλει το νόμο προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη αλλά και η κοινωνική μέριμνα είναι από τις βασικές αρχές του συντάγματος μας και αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας. Μια περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι πολίτες της, οι επισκέπτες της και οι επιχειρηματίες νιώθουν ανασφάλεια. Αυτή η εικόνα δε ταιριάζει σε μια πόλη που έχει αναδείξει μεγάλους ανθρώπους του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, του αθλητισμού και της πολιτικής σκηνής με προσφορά σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ο Μ. Στασινόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ι. Αλευράς Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η ποιήτρια Κική Δημουλά και πολλοί άλλοι. Και σίγουρα δε ταιριάζει σε μία περιοχή, η οποία λόγω της επιμονής του καθηγητή Π. Θέμελη με την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, οραματίζεται ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο για το μέλλον της.

Αξιότιμοι κύριοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους και κυρίαρχα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στο τόπο μας, σας ζητούμε:

Την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης στην πόλη μας.

Την μόνιμη παρουσία αστυνομικών στο ταχυδρομείο, ιδιαιτέρως τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα που διανέμονται τα επιδόματα.

Με τη πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Μεσσήνη, 2 Ιουνίου 2023

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.