Διαφορα

Στους εορτασμούς μνήμης και τιμής ηρώων και η Παναρκαδική Ομοσπονδία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στον Άκοβο βρέθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας.

Και ποιος δε ξέρει τον αγώνα, το πείσμα των Ελλήνων και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για να ελευθερωθεί και η τελευταία γωνιά της Ελλάδας από τον τούρκικο ζυγό. Πολλές από τις μάχες είχαν θετική έκβαση με τους Έλληνες να κατατροπώνουν τους Τούρκους. Υπήρξαν όμως και σκληρές ήττες με πολλούς Έλληνες νεκρούς αλλά και Τούρκους. Μια τέτοια μάχη ήταν και η μάχη της Δραμπάλας στον Άκοβο της Φαλαισίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά από τα παλληκάρια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αφού πολέμησαν δυο ημερόνυχτα.

Όποιος βρεθεί σε κείνο το σημείο της αρκαδικής γης το σίγουρο είναι ότι θα δει την ιστορία να περνά μπροστά από τα μάτια του. Ο τόπος αυτός μας στέλνει τα δικά του μηνύματα ζωής και συνέχειας και μας καθιστά υπόχρεους να τα υπερασπιστούμε. Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος αναποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Μεγαλόπολης συμμετείχε στους εορτασμούς μνήμης και τιμής των ηρώων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης, η αντιπρόεδρος Διαμαντοπούλου Χρυσούλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Παγιώτας Παναγιώτης, Παντούλης Αλέξανδρος και Τσούτσουβας Χρήστος. Στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος Μπένος Παναγιώτης.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπία της Π.Ο.Ε. επισκέφθηκε το νερόμυλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προίκα της Ακοβίτισσας γυναίκας του, ο οποίος πρόσφατα ανακηρύχθηκε μνημείο της Νεότερης Ιστορίας από το Κ.Α.Σ. Νεωτέρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  μετά από αίτημα της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας, μέλους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ακολούθως, έγινε ξενάγηση στα μέλη της Π.Ο.Ε. από τον πρόεδρο στα χωριά της Φαλαισίας, ένα πανέμορφο αρκαδικό ιστορικό τόπο, με τεράστια όμως προβλήματα και μέγιστη εγκατάλειψη. Αναμφισβήτητα, απαιτούνται ιδιαίτερα κίνητρα για παραμονή και έργα υποδομής. Αναμφίβολα,  η Π.Ο.Ε. προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει αποφασιστικά.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.