Διαφορα

Σε διακρατική συνάντηση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ο Δ. Τρίπολης

Φωτογραφία: tripolis.gr

Συμμετείχαν εταίροι από Ιταλία, Ελλάδα, Μεξικό και Ινδία.

O Δήμος Τρίπολης με εκπρόσωπο την κυρία Ρούσου Ιωάννα συμμετείχε από τις 14 έως 19 Μαΐου, στη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος GreenY Project, μιας συλλογικής πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία.

Στόχος του GreenY Project είναι η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς. Το Πρόγραμμα GreenY χρησίμευσε ως καταλύτης για τη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων και την ενίσχυση της αίσθησης ενότητας μεταξύ των διαφορετικών ομάδων. Ήταν μια απόδειξη της δύναμης της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη γραφική πόλη Paestum της Ιταλίας, και περιείχε ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων και συζητήσεων. Η συνάντηση ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι καινοτομίας, βιωσιμότητας και διεθνούς συνεργασίας. Οι ομάδες δημιούργησαν προτάσεις Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) από κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας τις αρχές της Μεθοδολογίας Lean Startup, εντόπισαν τις ανάγκες της αγοράς και δημιούργησαν προφίλ πιθανών πελατών.

Γενικότερα η πράσινη γυναικεία επιχειρηματικότητα παίζει ζωτικό ρόλο στις τοπικές κοινότητες όπως και στην Τρίπολη. Λειτουργεί ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι γυναίκες επιχειρηματίες δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης στις κοινότητές τους. Ξεκινώντας και επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις τους, δημιουργούν προοπτικές απασχόλησης για άλλα άτομα, ιδιαίτερα για γυναίκες, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική οικονομική ανάπτυξη. Μοιράζοντας την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους, οι γυναίκες επιχειρηματίες δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους επίδοξους επιχειρηματίες να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες, επιχειρηματική οξυδέρκεια και περιβαλλοντική συνείδηση.

Αυτή η μεταφορά γνώσης ενισχύει το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα και προωθεί μια κουλτούρα καινοτομίας και βιωσιμότητας. Επιπλέον, οι προσπάθειές τους για τη διατήρηση και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και αδιάβλητης κοινότητας που μπορεί να προσαρμοστεί στις προκλήσεις και τις αλλαγές.

Συμπερασματικά, η πράσινη γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην Τρίπολη και σε παρόμοιες τοπικές κοινότητες οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, προάγοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον κοινωνικό και πολιτιστικό μετασχηματισμό.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.