Το τριπολιτσιώτικο κοντοσούβλι που κάνει... θραύση στην Αθήνα
Σουβλατζίδικο των Εξαρχείων που πρωτοέβαλε κοντοσούβλι στο τυλιχτό, αποτελεί το κοινό μυστικό των μερακλήδων.
Δύο αδέρφια μιλούν στο περιοδικό "Γαστρονόμος", της εφημερίδας Καθημερινή, για το μυστικό της επιτυχίας τους στο σουβλάκι. Αυτό που τους διαφοροποίησε από την αρχή από τα υπόλοιπα σουβλατζίδικα του κέντρου και έγινε ο... κράχτης τους είναι το σουβλάκι με κοντοσούβλι, ένα εξαιρετικό σουβλάκι που, τότε που άνοιξαν, δεν έβρισκες πουθενά αλλού.
"Πρέπει να ξέρεις να το φτιάχνεις", λέει ο Μάνος στο "Γαστρονόμο". "Δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να βρεις τον σωστό τρόπο. Η συνταγή είναι πατέντα του πεθερού του Γιώργου, που κατάγεται από την Τρίπολη. Ο Γιώργος έφερε τα μυστικά του στην Αθήνα και κάπως έτσι το μαγαζί έγινε διάσημο για το κοντοσούβλι του, που σερβίρεται σκέτο, ή τυλιχτό σε στεγνή, ολόφρεσκη πίτα!", πρόσθεσε.
Σχόλια