Διαφορα

Συναντήσεις της ΠΟΕΕ με Δ. Πτωχό και Π. Τατούλη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τις συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου.

Σε Κόρινθο και Τρίπολη συνάντησαν τον Δημήτρη Πτωχό και τον Πέτρο Τατούλη, αντίστοιχα, μέλη της διοίκησης της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με τη συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Μπροστά" η ενημέρωση της ΠΟΕΕ αναφέρει: 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κύριος Δημήτρης Πτωχός ζήτησε να έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΟΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Εκεί ο Πρόεδρος Βασίλης Παγώνης και τα μέλη της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κύριο Πτωχό  την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το θεσμικό της ρόλο στην εκπροσώπηση της πολύ μικρής και μικρής επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα παρουσίασαν τα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν οι επιχειρήσεις, τις αθροιστικές συνέπειες από τις απανωτές κρίσεις αλλά και τις καταστροφές στην περιοχή, τις ανάγκες στήριξης που έχουν και την υποχρέωση της Περιφέρειας να βρει τρόπο να εντάξει και αυτές τις επιχειρήσεις στα Προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους. Ο κύριος Πτωχός αναγνώρισε τόσο το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΕ, όσο και την ανάγκη αποκατάστασης γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας.

Κυρίως αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και την ανάγκη στήριξής τους από την Περιφέρεια, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα δημιουργηθούν προς αυτό το σκοπό, εκμεταλλευόμενοι τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Δέχθηκε ότι η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών έχει ως άμεσο αποτέλεσμα της στήριξη της Κοινωνίας στο σύνολό της.

Η συνάντηση υπήρξε αποδοτική και έβαλε τα θεμέλια για μια μελλοντική γόνιμη συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων και του συνόλου της μικρής οικογενειακής επιχειρηματικότητας. 

Επίσης, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν κατά την συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η Διοίκηση της ΠΟΕΕ καθώς και Προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων - μελών μας είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κύριο Πέτρο Τατούλη, στην έδρα της Ομοσπονδίας στην Τρίπολη. Η συνάντηση είχε σκοπό να παραθέσουμε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, τις οικονομικές τους δυσκολίες, τις ανάγκες τους για ρευστότητα και στήριξη  πρώτον για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο προβληματικό οικονομικό περιβάλλον και δεύτερον για να κάνουν βήματα ανάπτυξης και ισχυροποίησης, συμπαρασύροντας έτσι το σύνολο της Οικονομίας και της Κοινωνίας της Περιφέρειας.

Γιατί μόνο οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς είναι αυτές που αποτελούν πυλώνα της τοπικής αγοράς, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης και δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας, που μαζί με τα συγγενικά πρόσωπα που απασχολούνται στις επιχειρήσεις, έχουν τη δυνατότητα να συγκρατήσουν τον πληθυσμό που συνεχώς μειώνεται στην περιοχή μας.

Στη συζήτηση που έγινε ο κύριος Τατούλης αναγνώρισε τόσο το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΕ, όσο και τη σημασία στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων. Δεσμεύτηκε εφόσον εκλεγεί η ΠΟΕΕ θα αποτελέσει βασικό συνομιλητή της Περιφέρειας, με τακτικές συναντήσεις. Περαιτέρω θα ακολουθήσει και θα υλοποιήσει τις προτάσεις της ΠΟΕΕ σχετικά με τα κριτήρια χρηματοδότησης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε.

Μάλιστα παρουσίασε το πρόγραμμά του για χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων μέχρι 25000€ για ενίσχυση και ανάπτυξη στη βάση της διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας. Τέλος συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας της πρότασης της ΠΟΕΕ για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα παρουσιάζονται όλες οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ Βασίλης Παγώνης εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών της ΠΟΕΕ για την εκκίνηση ενός γόνιμου διαλόγου, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου των φορέων, ο οποίος θα θέσει τη βάση ισόρροπης ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον. Δήλωσε επίσης ότι οι μικρές επιχειρήσεις βασίζονται στην Περιφέρεια να αλλάξει λογική και στάση και να αντιληφθεί την κρισιμότητα στήριξής τους, με προφανές αποτέλεσμα τη στήριξη ολόκληρης της Περιφερειακής Οικονομίας και Κοινωνίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.