Διαφορα

Τρίπολη: Επιτέλους δωρεάν χώρος στάθμευσης! (pics)

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Μεσημέρι Τρίτης και ένα πέρασμα από την - υπό ανάπλαση - Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης ήταν για ακόμα μια φορά αποκαλυπτικό!

Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες της αυθαίρετης στάθμευσης επάνω στην πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Το γεγονός καταδεικνύει δύο μεγάλα προβλήματα: αυτό της έλλειψης οδηγικής αγωγής και εκείνο της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη μας. Είτε πρόκειται για οχήματα, των οποίων οι οδηγοί εργάζονται επί της πλατείας είτε πρόκειται για προσωρινή στάθμευση για κοντινές δουλειές ή ακόμα και για επίσκεψη στην τράπεζα, το μείζον πρόβλημα είναι ένα: η πόλη χρειάζεται επειγόντως χώρους στάθμευσης αλλά και αστυνόμευση!
 
Συνομιλήσαμε με καταστηματάρχες περιμετρικά της πλατείας και μας επιβεβαίωσαν το καθημερινό αλαλούμ με το μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας των οχημάτων-κυρίως από πούλμαν τα οποία δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω σταθμευμένων οχημάτων γύρω από την πλατεία, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το πιο κωμικοτραγικό ήταν-σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών της πλατείας- ότι ΚΑΙ σήμερα πραγματοποιήθηκε διέλευση οχήματος ΜΕΣΑ από την πλατεία! Συγκεκριμένα, ο οδηγός μπερδεύτηκε στο σημείο, όπου η πορεία συνεχίζεται υποχρεωτικά μέσω της οδού Ουάσιγκτον-αφού λόγω έργων διακόπτεται η κυκλική πορεία της πλατείας- και ανέβηκε με το όχημά του επάνω στην πλατεία με κατεύθυνση την οδό Ερυθρού Σταυρού. Αντιλαμβάνεται, ότι ούτε από εκεί μπορεί να πάει και, κάνοντας τον γύρο του σιντριβανιού της πλατείας- βρήκε διέξοδο στην οδό Κύπρου.... Μέσω πλατείας πάντα! Αναμένουμε τις επόμενες "ευρηματικές" οδηγικές συμπεριφορές σε σχέση με μία πλατεία, που δε λέει να τελειώσει και που εξακολουθεί να δέχεται σκληρές κριτικές τόσο για τον σχεδιασμό της, όσο και για την "πρακτικότητα " που προσφέρει στην κίνηση της πόλης. Κυρίως όμως δέχεται κριτικές για το κόστος ανάπλασής της.
 
Οι θέσεις της Δημοτικής, όπως εκφράστηκαν και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρουν, συνοπτικά, τα εξής: Για τα δεδομένα της χώρας, το έργο δεν έχει καθυστερήσει, η, μελλοντική προφανώς, κίνηση των οχημάτων συνάδει με την κυκλοφοριακή μελέτη - η οποία βέβαια εφαρμόζεται τμηματικά- και το κόστος δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Είναι χαρακτηριστικό, πως, επίσης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, υποστηρίχθηκε, ουσιαστικά, πως, όσον αφορά τα μάρμαρα, που χρησιμοποιούνται, σε τμήμα της πλατείας, το κόστος θα είναι μικρότερο απ' ότι είχε προϋπολογιστεί αρχικώς. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.