Διαφορα

Έρχεται μια εντυπωσιακή "βροχή" αστεριών !

Όλοι αγαπούν τα αστρονομικά φαινόμενα, ειδικά την βροχή μετεωριτών. Το φαινόμενο ονομάζεται βροχή των Περσίδων, έγινε γνωστό το 1992 και θα ξανασυμβεί μόνο μία ακόμη φορά το 2026.

 

Ο ουρανός άρχισε να πέφτει από τις 17 Ιουλίου και θα μπορείτε να δείτε αυτό το θαύμα μέχρι τις 24 Αυγούστου. Η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε αυτό το απίθανο αστρονομικό φαινόμενο είναι από τις 11 μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Ο λόγος που αυτές οι ημερομηνίες θεωρούνται ιδανικές είναι γιατί το εργαστήριο αεριοπροώθησης της NASA υπολόγισε ότι θα είναι ορατοί περίπου 100 μετεωρίτες την ώρα. Αν δεν έχετε κάποιο σχέδιο ή θέλετε να κάνετε σχέδια με την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτή είναι η τέλεια περίσταση.

Ένας καλός τρόπος να προετοιμαστείτε είναι να βρείτε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, χωρίς φωτορύπανση στον ουρανό. Στο σκοτάδι θα δείτε τα αστέρια να πέφτουν καλύτερα. Ευτυχώς, δεν θα χρειαστείτε τηλεσκόπιο αφού είναι ορατά με γυμνό μάτι. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας σνακ και μια κουβέρτα για να χουχουλιάσετε με τους αγαπημένους σας.

 Αναμένεται να είναι το πιο ζωντανό και όμορφο θέαμα. Ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να δούμε τα αστέρια να πέφτουν είναι επειδή ένας κομήτης διασκορπίζει θραύσματα στην ατμόσφαιρα μας. Τα θραύσματα αυτά γυρνάνε γύρω από την Γη λόγω της δύναμης της βαρύτητας με ταχύτητα 160.000 χιλιόμετρα την ώρα, η οποία τα καίει και δημιουργεί μια μικρή λάμψη πριν διαλυθούν στον αέρα.

 

 

 
 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.