Διαφορα

Τρίπολη... παντός καιρού!

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Οι νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί «αστικού τύπου», που έστησε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, αναλύοντας το μικροκλίμα θα δίνουν ποικίλες πληροφορίες όπως η άσκηση σε εξωτερικό χώρο και το πού πρέπει να χτιστεί ένα πάρκινγκ.

Πόσο καλή θα είναι άραγε η ατμόσφαιρα αύριο στην Τρίπολη; Να βγω για τρέξιμο το πρωί;» Χάρη στους δύο νέους μετεωρολογικούς σταθμούς «αστικού τύπου», τους οποίους απέκτησε πριν τρεις εβδομάδες η πόλη, αυτό το ερώτημα σύντομα θα έχει απάντηση. Οι υπερσύγχρονοι σταθμοί υψηλής ακρίβειας, οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για το μικροκλίμα και τον αέρα της πόλης, τοποθετήθηκαν στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Η ιδέα και η εκτέλεση ανήκουν στην ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Συστημάτων Λογισμικού και Βάσεων Δεδομένων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. «Το έξτρα στοιχείο των μετεωρολογικών σταθμών “αστικού τύπου” είναι πως εκτός από τα κλασικά μετεωρολογικά δεδομένα –αέρα, θερμοκρασία, υγρασία– καταγράφουν και δεδομένα αέριας ποιότητας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.