Διαφορα

Βγήκαν... τηλεσκόπια έξω από το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η επιστημονική-εκπαιδευτική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας  σε συνεργασία με  το Αστεροσκοπείο Στεφανίου και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Σε ανάρτηση που πραγματοποίησε το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου αναφέρεται συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 27-02-2024 πραγματοποιήθηκε επιστημονική-εκπαιδευτική εκδήλωση  στο σχολείο μας υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας  σε συνεργασία με  το Αστεροσκοπείο Στεφανίου και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Για όλους ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία. Οι ομιλητές  κατάφεραν να συνδυάσουν την ιστορία και  την αρχαιολογία  με την φυσική και την αστρονομία ενισχύοντας την διαθεματικότητα των επιστημών στα σχολεία. 

Η παρουσίαση, ειδικά των αστρονομικών φαινομένων ήταν εξαιρετική, με ευκρινείς ερμηνείες που έκαναν την επιστήμη της αστρονομίας  προσιτή σε όλους. Η διαδραστική προσέγγιση και η εμπλοκή των παρευρισκομένων δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ανακάλυψης και ενθουσιασμού για το σύμπαν.

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος εκείνη την ημέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί κατάφεραν έστω και για λίγο να παρατηρήσουν μέσα από τα τηλεσκόπια και ηλιοσκόπιο  τον ήλιο, προσφέροντας τους μια μοναδική ευκαιρία.  Η εκδήλωση αναδείχθηκε ως μια πολύτιμη ευκαιρία εκπαίδευσης και εμπειρίας για τους μαθητές.

Ευχαριστούμε!

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.