Διαφορα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων σε διεθνή έκθεση στο Βερολίνο

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Σε μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε  από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2024 στο Βερολίνο, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB, η στενή συνεργασία της ΠΟΞ με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό ενισχύθηκε και επεκτάθηκε, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους προορισμούς. Φέτος, ο ΕΟΤ φιλοξένησε στο Ελληνικό περίπτερο τόσο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων όσο και Ενώσεις - μέλη της. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Χατζής, δήλωσε: «Πήγαμε στην ΙΤΒ για να εκπροσωπήσουμε τον κλάδο και την χώρα μας, η οποία έχει ένα  μοναδικό value proposition, με ανταγωνιστικές τιμές και σπουδαίες προοπτικές ανάπτυξης. Η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή τουριστική αγορά. Οι αυξήσεις στις προ- κρατήσεις σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν ακόμα και το 10%.

Παρότι περισσότερες προ- κρατήσεις σημαίνει στις καλές σεζόν λιγότερα έσοδα, είμαστε χαρούμενοι που οι επισκέπτες ψηφίζουν τόσο δυναμικά Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον ΕΟΤ για τη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία». Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε τα εξής: «Από το 2021 έχουμε σταθερή συνεργασία με την ΠΟΞ για την προώθηση της ηπειρωτικής Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Εκτός από τις στοχευμένες καμπάνιες μας για τον ελληνικό χειμώνα και το Greekend, έχουμε προχωρήσει και σε ειδικά events στο εξωτερικό για την παρουσίαση των εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης μας πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Η ITB είναι μια από τις εκθέσεις που προωθούμε τους ηπειρωτικούς προορισμούς σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και την ΠΟΞ την οποία και ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία». Αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον ΕΟΤ ήταν και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της ηπειρωτικής χώρας (Mainland Greece) σε ξένους δημοσιογράφους, επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες.

Μέσα από ομιλίες και οπτικοακουστικό υλικό, τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις φυσικές ομορφιές, τη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία πολιτισμού, ιστορίας και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τις ειδικές και βιώσιμες μορφές τουρισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Με την στοχευμένη παρουσία μας στην ITB και την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με τον ΕΟΤ,  οι ξενοδόχοι της ελληνικής περιφέρειας επιδιώκουμε να εκπέμψουμε ένα θετικό και καθαρό μήνυμα. Ότι οι επισκέπτες μας μπορούν να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές φιλοξενίας και εμπειριών όχι μόνο στα νησιά μας, αλλά και στον «κορμό» της χώρας μας, δηλαδή την ηπειρωτική Ελλάδα και μάλιστα, δώδεκα μήνες τον χρόνο», σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.