Διαφορα

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η γυναίκα που έγινε τραγούδι

Έχουμε τραγουδήσει για τη θάλασσα. Για την αμμουδιά. Για την παραλία και τη δροσούλα της. Αλλά έχουμε τραγουδήσει και για τον "Αύγουστο". Το τραγούδι σταθμός του Παπάζογλου, που εμπνεύστηκε εκεί, σε μια παραλία, τότε, μήνα Αύγουστο, από μια γυναίκα που... χάθηκε. 

 

 

Ο Αύγουστος του Νίκου Παπάζολου είναι από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας και ένα από τα πιο ερωτικά κομμάτια που έγραψε ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης. Οι επανεκτελέσεις (Νταλάρας, Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Θαλασσινός, Ιωαννίδης, Χαρούλης, Κανά, Πασχαλίδης) και οι εκ νέου δισκογραφήσεις του με τις φωνές άλλων καλλιτεχνών είναι δεκάδες αλλά καμία δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πρωτότυπη εκτέλεση του κομματιού με την οποία αυτό έμεινε στην ιστορία. Παρακάτω θα ακούσετε τον ίδιο τον Παπάζογλου να αφηγείται κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε το τραγούδι που ακούγεται μέχρι σήμερα σε πολλές κυρίως καλοκαιρινές συναυλίες. Η πρώτη δισκογραφημένη εκτέλεση του τραγουδιού είναι στο δίσκο Χαράτσι (Lyra 1984).  

 

Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό λοιπόν...  

 

Καλό καλοκαίρι!

 

 

Πηγή: musicpaper.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.