Διαφορα

Διάκριση μαθητή του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

Ο μαθητής της Β Λυκείου του 2ου ΓΕ.Λ Τρίπολης, Άγγελος Κολλάρας, διακρίθηκε για την συμμετοχή του στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας και συγκαταλέγεται στους 30 επιτυχόντες που θα στελεχώσουν αποστολές του ΕΚΝΕ, σε Διεθνή Φόρα καθώς και Περιφερειακές και Εθνικές Συνόδους Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε όλη την Ευρώπη.

Τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε ένα μοναδικό τετραήμερο πρόγραμμα προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι συμμετέχοντες, ο τελικός αριθμός των οποίων ανήλθε σε 120, κατανεμημένοι σε 10 επιτροπές κατέληξαν σε 10 ψηφίσματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας και θα κοινοποιηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και σε Εθνικούς και Διεθνείς φορείς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη και στοχεύει στην:

-Ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τα Ευρωπαϊκά κοινά και να έρθουν σε επαφή με θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ενισχύοντας, έτσι, την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

-Δημιουργία γόνιμου εδάφους για διάλογο μεταξύ των νέων, απομακρυσμένο από κομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.

-Προώθηση του σεβασμού, του διαπολιτισμικού διαλόγου και του συνεργατικού πνεύματος για την επίτευξη ενός κοινού αποτελέσματος.

-Συνεισφορά στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των νέων συμμετεχόντων.

-Ενίσχυση της εθελοντικής δράσης.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε επίσης ο μαθητής της Β Λυκείου του 2ου ΓΕ.Λ Μάνος Παναγιώταρος. 

Η συμμετοχή μαθητών/ητριών σε αντίστοιχες διοργανώσεις δημιουργούν ελπίδες και αισιοδοξία. Οι διακρίσεις αυτές, δίνουν σε όλους μας χαρά και περηφάνεια και στους ίδιους δύναμη και ζήλο για να συνεχίζουν, θέτοντας κάθε φορά υψηλότερους στόχους.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.