Διαφορα

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για smartphones και tablets

 

Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα, αυτό, όμως, δεν φαίνεται να τους πολίτες πτοεί τουλάχιστον ως προς την αγορά  smartphones και tablets που συνεχίζει να κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

 

 

Η MLS Πληροφορική σε σχετική μελέτη της εταιρείας έρευνας αγοράς GfK Hellas ανέλυσε τα στοιχεία και παρουσιάζει τα όσα ανακάλυψε. Για το 2015, λοιπόν, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ταμπλετών έφτασαν τις 875 χιλιάδες ευρώ, ενώ το 2014 ήταν στα 773 χιλιάδες ευρώ.

 

Να τονισθεί, πως σύμφωνα με τη σχετική έρευνα πρώτα στην προτίμηση των καταναλωτών έρχονται τα tablet 7” τα οποία κατέχουν ποσοστό 40% των συνολικών πωλήσεων.

 

 

Την ίδια στιγμή, οι συσκευές με ενσωματωμένο 3G/4G περιορίστηκαν στο 32% της αγοράς και χάνουν έδαφος από τις πιο οικονομικές Wi-Fi συσκευές.

 

 

Τι συμβαίνει με την αγορά smartphones;

 

Οι πωλήσεις επίσης, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η συνολική διάθεση των συσκευών διαμορφώθηκε σε 2,242 εκατ. τεμάχια, έναντι 1,779 εκατ. τεμαχίων που είχαν πωληθεί το 2014.

 

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα έχει αυξηθεί το ποσοστό των συσκευών με τιμή πώλησης πάνω από το ποσό των 500, καθώς από το 8,4% στο οποίο βρίσκονταν το 2014 έχει σήμερα φτάσει το 10,3%. Παρόμοια βέβαια είναι και η αύξηση σε συσκευές που κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ, καθώς το ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας ανήλθε από 20,9% το 2014, σε 24,2% κατά το 2015.

 

 

Πηγή: perierga.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.