Διαφορα

Ονοματοθεσία οδού σε "Αγίου Γερβασίου" στη Νυμφασία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την πρόσφατη αγιοκατάταξη και μνήμη του εκ Γορτυνίας καταγόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Την ονοματοθεσία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας Γορτυνίας ως οδό Αγίου Γερβασίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας στην τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, τιμώντας την πρόσφατη αγιοκατάταξη και μνήμη του εκ Γορτυνίας καταγόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας, ικανοποιώντας το αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας  Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου και του Προέδρου του Σωματείου «Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων ‘Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’», κου Κυριάκου Παναγόπουλου.

Ο ηγιασμένος ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1877 στην Νυμφασία (παλαιότερα γνωστή ως Γρανίτσα) Δήμου Γορτυνίας όπου και έζησε, ορφανός από μητέρα, τα πρώτα χρόνια του ενάρετου βίου του. 

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την επίσημη κατάταξη του στους δέλτους των Αγίων της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 16 Νοεμβρίου  2023, με την υπογράμμιση στο ανακοινωθέν ότι ο π.Γερβάσιος έχει χαραχθεί εξ αρχής ως Άγιος στη συνείδηση του Λαού. Ο Άγιος Γερβάσιος Πατρών, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη το 1964 στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που εορτάζεται η μνήμη του.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.