Διαφορα

Γιατί να εγγραφείτε στην ΕΠΑ.Σ. Δ.ΥΠ.Α. Τρίπολης;

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Διαβάστε τα πλεονεκτήματα, καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης που ανοίγονται...

Η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α είναι ένας θεσμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα που στοχεύει στην εκπαίδευση μαθητών μέσω του συστήματος της μαθητείας, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση με την πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις.

Κύρια Χαρακτηριστικά:

Συνδυασμός Θεωρίας και Πράξης: Οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη σχολική μονάδα και παράλληλα εργάζονται σε επιχειρήσεις για να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία.

Διάρκεια Σπουδών: Η διάρκεια των σπουδών είναι δύο έτη.

Αμοιβή: Οι μαθητές λαμβάνουν αμοιβή για την εργασία τους στις επιχειρήσεις, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη.

Στόχος: Στόχος είναι η απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και η προετοιμασία των μαθητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Πλεονεκτήματα:

Ευκαιρίες Απασχόλησης: Οι μαθητές αποκτούν εμπειρία και δεξιότητες που αυξάνουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.

Συνεργασία με Επιχειρήσεις: Η συνεργασία με τις επιχειρήσεις βοηθά στη διαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ατομική Εξέλιξη: Οι μαθητές αναπτύσσουν επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες μέσω της πρακτικής άσκησης και της εκπαίδευσης.

Η αμοιβή των μαθητών στις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ για το 2024 έχει καθοριστεί στα 593 ευρώ μηνιαίως για 6ωρη εργασία. Οι μαθητές πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους, συνδυάζοντας εκπαίδευση με εργασία. Επιπλέον, δικαιούνται επίδομα στέγασης ύψους 240 ευρώ το μήνα και επίδομα σίτισης 9 ευρώ την ημέρα, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι μαθητές απολαμβάνουν επίσης διάφορα προνόμια, όπως άδεια με αποδοχές έως 30 ημέρες και αναβολή στράτευσης, καθώς και εκπαίδευση από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό σε σύγχρονα εργαστήρια

Οι εγγραφές στις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Μαθητείας για το σχολικό έτος 2024-2025 γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του gov.gr με τη χρήση των κωδικών TAXISnet

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tes-dypa?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0UwnwsIJC0jBx7wxJkk5nnCML9OAzJyYe3040QJyLbn5-e-WHZkmcWbdA_aem_NZlMcPQerbubjNHMTlWjoA 

Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Προϋποθέσεις: Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο) και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος.

Δικαιολογητικά: Συνήθως απαιτούνται το απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου, ταυτότητα ή διαβατήριο, και ΑΜΚΑ.

Στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ Τρίπολης, για το σχολικό έτος 2024-25 θα λειτουργήσουν ειδικότητες

• Αισθητικής Τέχνης

• Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

• Μαγειρικής Τέχνης

• Τεχνίτης Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

Πληροφορίες

ΤΕΡΜΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τηλέφωνo: 2710233061
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.