Διαφορα

Η Καλαμάτα πολιτιστική πρωτεύουσα 2021;

Μόνο 70 ημέρες έμειναν για το τελικό αποτέλεσμα και την ανακοίνωση για το αν η Καλαμάτα θα είναι η πόλη που θα φέρει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.  

 Κάτι λιγότερο από 70 ημέρες, όμως, έμειναν από την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στην πόλη μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 συγκεκριμένα αναφέρει: «Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται το Γραφείο Υποψηφιότητας έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στις τρεις υποψήφιες πόλεις, προκειμένου να αναδείξει τη νικήτρια για τον Τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Με ημερομηνία επίσκεψης την 9η Νοεμβρίου 2016, η Καλαμάτα είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που θα υποδεχθεί τους εμπειρογνώμονες στην έδρα της.

Τα στελέχη του KALAMATA:21 συντονίζουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια την επίσκεψη, ώστε να παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εποπτεία της πόλης αναφορικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με την απόκτηση του Τίτλου.

Παράλληλα, η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος των τριών πόλεων θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την 10η Νοεμβρίου με την Καλαμάτα να παρουσιάζει 2η. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη ημέρα, 11η Νοεμβρίου, στις 12:15″.

 

ΠΗΓΗ: kalamatain.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.