Διαφορα

Καρκίνος μαστού: Πραγματικότητα vs μόδας!

Επειδή ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόδα, αγάπη μου! Επειδή ο καρκίνος του μαστού δεν έχει καμία άλλη ομορφιά εκτός από τούτη: τις γυναίκες που τον νίκησαν!

 

Η μόδα έρχεται και παρέρχεται... Ροζ κορδελάκια από την ιατρική κοινότητα για τον συμβολισμό της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, στα πλαίσια της καμπάνιας για την πρόληψη και τη θεραπεία του. Οκ... Δεν το λες μόδα ακριβώς, αλλά αναρωτιέμαι και πόσες το αντιλαμβανόμαστε, χωρίς να το προσπερνάμε βιαστικά. 

 

 

 

Ξαφνικά ξεπήδησε μέσα στο facebook μία καινούρια μόδα: αυτή με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες για τη στήριξη των γυναικών στις πάσχουσες από καρκίνο του μαστού. Σοβαρά τώρα;

 

Πάτησα κι εγώ like στην ασπρόμαυρη φωτογραφία μίας επαφής μου εκτιμώντας την τέχνη της εικόνας και την πιθανή πρόκληση (επαγγελματική νόμιζα) που θα αντιμετώπιζε. Μου ήρθε το ακόλουθο μήνυμα: "Είδα ότι έκανες like  στη φωτογραφία μου. Θα πρέπει τώρα να βάλεις κ εσύ μια φωτογραφία σου ασπρόμαυρη κ να γράψεις  "πρόκληση αποδεκτή" και όποια γυναίκα σου κάνει like θα πρέπει να της στείλεις αυτό. Είναι για τον αγώνα κατά του καρκίνου. Έτσι το facebook θα έχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες."

 

Κρατήστε την τελευταία πρόταση: ''...Έτσι το facebook θα έχει ασπρόμαυρες φωτογραφίες." Έχουμε τρελαθεί τελείως ή εγώ έχω χάσει κάθε επαφή με τη λογική; Από πότε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, που θα γεμίσει το facebook θα στηρίξει μία γυναίκα, που παλεύει με τον καρκίνο του μαστού; Τι έχει πραγματικά να πει μία ασπρόμαυρη χαμογελαστή φωτογραφία του facebook στη γυναίκα, που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή; 

 

Ξέρουμε τι σημαίνει καρκίνος του μαστού; Ξέρουμε τι έχουν να μας πουν οι γυναίκες, που τον αντιμετωπίζουν; Ξέρουμε τι σημαίνει, να ακούς την είδηση από το γιατρό; Ξέρουμε πώς είναι να στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να αντιμετωπίζεις τη γυμνή αλήθεια; Χωρίς make up, χωρίς εμφυτεύματα! Χωρίς ρούχα! Ξέρουμε, τι έχουν να μας πουν οι οικογένειες, που θρήνησαν την απώλεια της γυναίκας από το σύνολό τους;

 

Ο καρκίνος, αγάπη μου, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ομορφιά! Καμία εκτός από τούτη: τις γυναίκες που τον νίκησαν! Και είναι ολοένα και περισσότερες! Αλλά, δυστυχώς, είναι ακόμα πολλές οι γυναίκες που χάνουν τη μάχη...

 

 

 

 

Ο καρκίνος, αγάπη μου, δε δείχνει σε καμία μας οίκτο! Κι ούτε θα συγκινηθεί από μία χαμογελαστή και καλοστημένη, ασπρόμαυρη φωτογραφία!

 

Μέχρι λοιπόν να ανατραπεί η αναλογία, συγνώμη μοδάτο μου facebook, αλλά δε θα "παίξω στο έργο σου" με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες!

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.