Διαφορα

12 Σεπτέμβρη: "Έρχεται" το πρώτο "ντριν"!

Το τελευταίο ξέγνοιαστο Παρασκευοσαββατοκύριακο είναι εδώ! Χαρείτε το! Απολαύστε το! Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί από Δευτέρα αρχίζουμε! Όοοοχι την άπιαστη σαν όνειρο δίαιτα, αλλά το πολύ πρωινό ξύπνημα και το "ντύσου, θα αργήσεις στο σχολείο"!

 

 

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε. Μπορεί να μην ήταν και τόσο καλοκαιρινός ο καιρός τους τρεις τελευταίους μήνες. Μπορεί να μην προλάβαμε, να χαρούμε και τόσο τη θάλασσα και τις εκδρομές. Σφιχτή η τσέπη για τους περισσότερους από εμάς... Όμως σίγουρα χαρήκαμε τα πρωινά, από τα οποία απουσίαζε πανηγυρικά το "ξύπνα παιδί μου, περνάει η ώρα" και το " ντύσου, θα αργήσεις στο σχολείο"! 

 

Συνεπώς, μαμάδες και μπαμπάδες, ας το παραδεχτούμε: από αυτόν το βραχνά γλυτώσαμε και το χαρήκαμε! Ήταν πιο γευστικός ο πρώτος πρωινός καφές, που παρ' όλο που έπρεπε να πάμε στη δουλειά μας, τον απολαμβάναμε με άνεση, χωρίς τον... βραχνά του παιδικού πρωινού ξυπνήματος!

 

Όπως είπαμε όμως, καλοκαίρι ήταν και πέρασε... Από τις πιο δύσκολες τσαγκαροδευτέρες -όπως κάθε χρόνο άλλωστε τέτοια περίπου ημέρα του Σεπτέμβρη- θα είναι αυτή της 12ης Σεπτέμβρη. Η μέρα, που θα ηχήσει και πάλι εκείνο το ντριν στο ξυπνητήρι και θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας ακόμα -της πρώτης για κάποιους γονείς και παιδιά- σχολικής χρονιάς.

 

"Ξύπνα αγάπη μου! Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα!" είναι η φράση, που θα ηχήσει στα περισσότερα σπίτια. Ε, από εκείνο το λεπτό θα αρχίσουν ΟΛΑ!

 

Όλα; Εντάξει, ίσως όχι και όλα. Γιατί, η αλήθεια είναι, ότι οι γονείς έχουμε μπει σε σχολική τροχιά από τα τέλη Αυγούστου, προσπαθώντας να βάλουμε σε μία σειρά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθούμε στις σχολικές ανάγκες των παιδιών μας: καινούριες τσάντες, γραφική ύλη, αξεσουάρ, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες...

 

Το άγχος για τη νέα σχολική χρονιά κυριαρχεί μέσα σε όλους μας! Το ίδιο και μία μικρή ανακούφιση για τα λίγο πιο 'ελεύθερα" και "ήρεμα" πρωινά, καθώς η απουσία των παιδιών από το σπίτι, θα μας "λύσει τα χέρια"! Ω, ναι!

 

Όμως, με το σχολείο αυτό καθαυτό, τι μέλλει γενέσθαι; Μακάρι, αγαπητοί γονείς, να έχουμε ΟΛΟΙ μαζί μία διαφορετική σχολική χρονιά! Χωρίς κενές θέσεις εκπαιδευτικών! Χωρίς ελλείψεις σε βιβλία, τεχνικό εξοπλισμό, καθαριότητα, θέρμανση και σχολικά κυλικεία! Χωρίς φαινόμενα ενδοσχολικής βίας! Χωρίς απεργίες!

 

Εν ολίγοις, φίλοι γονείς, ας έχουμε μία πραγματικά καλή και αποδοτική σχολική χρονιά!

 

Καλή δύναμη σε όλους!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.