Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2018: "Υγεία για όλους"

Με κεντρικό θέμα "Καθολική υγειονομική κάλυψη: Για όλους, παντού" και σλόγκαν "Υγεία για όλους", η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σηματοδοτεί επίσης τα 70α γενέθλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς την ημέρα αυτή τέθηκε σε ισχύ το Καταστατικό του ΠΟΥ.

Η ιστορία έχει δείξει πολλάκις ότι η καθολική υγειονομική κάλυψη επιτυγχάνεται όταν η πολιτική θέληση είναι ισχυρή. Έτσι, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των 70ών γενεθλίων του, ο ΠΟΥ καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τους συμφωνηθέντες Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) του 2015 και να προχωρήσουν σε καλά σχεδιασμένες ενέργειες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό συνεπάγεται πως όλοι, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αναγκαίες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Ο ΠΟΥ πρόκειται να ενδυναμώσει την επικέντρωση του στο θέμα της καθολικής υγειονομικής κάλυψης μέσω ποικίλων δράσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, αρχής γενομένης από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, δράσεις που αφορούν τον δημόσιο διάλογο, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η υγεία για όλους.

Πηγή: onmed.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.