Παγκοσμια ημερα

"Ημέρα Θυσίας του Διασώστη" η 14η Ιανουαρίου

Η 14 Ιανουαρίου καθιερώνεται από φέτος (2019) ως "Ημέρα Θυσίας του Διασώστη", με απόφαση του Υπουργείου Υγείας για να τιμηθεί η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας.

 «Η μνήμη των νεκρών θα τιμάται με λιτές και αθόρυβες εκδηλώσεις, κυρίως εσωτερικού αναστοχασμού, οι οποίες θα αναδεικνύουν την κοινή προσπάθεια αυτοβελτίωσης όλων των εμπλεκομένων πλευρών στη λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Η πρώτη εκδήλωση μνήμης θα γίνει την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, στις 09.30 π.μ., παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Ως θέμα επιλέχθηκε η αποτίμηση της ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ για το έτος 2020 ορίσθηκε ως θέμα η μελέτη των εργασιακών κινδύνων για τους εργαζομένους στο σύνολο των λειτουργιών του ΕΚΑΒ (κατάσταση οχημάτων, ειδικοί κίνδυνοι των ειδικών τμημάτων, συνθήκες υγιεινής, κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές κάθε είδους κ.ο.κ.).

 

Πηγή: sansimera.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.