Παγκοσμια ημερα

Παγκόσμια ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Διεθνής Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 1992

Η  πρωτοβουλία ανήκε στη Διεθνή Εταιρεία για τα Δικαιώματα των Ζώων (ISAR), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ. Η ημέρα Αδέσποτων Ζώων εορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Αυγούστου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα της υπερπληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Ο υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων αποτελεί κοινό ζήτημα ανησυχίας για τους οργανισμούς προστασίας των ζώων. Εκατομμύρια ανεπιθύμητες γάτες, σκυλιά, γατάκια και κουτάβια θανατώνονται κάθε χρόνο, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η ISAR τονίζει τη σημασία της στείρωσης ζώων για να τα αποτρέψει από την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή και υποστηρίζει την δημιουργία καταφυγίων ζώων.

Με την πάροδο των ετών η δημοτικότητά της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων Ζώων συνεχώς αυξάνεται. Το 2021 εορτάζεται σε περισσότερες από πενήντα χώρες όλων των ηπείρων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν υιοθεσίες ζώων, διαγωνισμούς και περιπάτους ζώων, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες για τα δικαιώματα των ζώων

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.