Περιεργα

"Αλβανοί έσωσαν την Ακρόπολη!"

Πρόκληση του Έντι Ράμα: Η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς!

 

Με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι "η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς" επέλεξε να απαντήσει στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το ζήτημα της Χειμάρρας.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η μετέπειτα ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα είχε, σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, κυρίως αλβανικό πληθυσμό, κάτι ωστόσο που "δεν την καθιστά απολύτως αλβανική πόλη", σε παραλληλισμό με τη Χειμάρρα "που αν και βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και την ελληνική γλώσσα ως "κοινή διάλεκτο", αυτό δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία".

 

Ειδικότερα, ο Έντι Ράμα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 γράφοντας πως "η Ακρόπολη στέκεται ακόμα χάρη στον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη, ο οποίος ζήτησε από τους Βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.