Περιεργα

1971: Η απεργία 800 μαθητών, για τον αγαπημένο τους δάσκαλο!

Στις 27 Μαϊου 1971, 800 μαθητές του Stepney, στο ανατολικό Λονδίνο κατάφεραν να επαναφέρουν το δάσκαλό τους τον οποίο είχε απολύσει η διεύθυνση του σχολείο επειδή εξέδωσε ένα βιβλίο με τα ποιήματα των μαθητών του.

 

Πριν 46 χρόνια, 800 μαθητές αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους απαιτώντας να επανέλθει στα καθήκοντά του ο καθηγητής τους Chris Searle. Το σχολείο τους St John Cass's Foundation and Redcoat School απέλυσε τον καθηγητή επειδή δημοσίευσε σε ένα βιβλίο την ποίηση των μαθητών του. Σε μία ταραγμένη δεκαετία, η απεργία των μαθητών έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινωνία του Λονδίνου και βρήκαν υποστηρικτές από όλη την Αγγλία.

 

Ο 27χρονος καθηγητής επανήλθε στη θέση του, το βιβλίο ονομάστηκε "Stepney Words" και με τη δημοσιότητα που πήρε πούλησε 15.000 αντίτυπα, με αναδημοσιεύσεις σε εφημερίδες, ανάγνωση των ποιημάτων από τηλεόραση και ραδιόφωνο. Εκείνη η πηγαία αντίδραση των μαθητών, να στηρίξουν τον καθηγητή τους που στήριξε την ποίησή τους ήρθε από την απελευθερωτική δύναμη που δίνει η ποίηση ως έκφραση της αλήθειας και της ανθρώπινης δυναμικής.

 

Οι περισσότεροι μαθητές που τώρα είναι ενήλικες θυμούνται εκείνη τη στιγμή, την επίδραση που είχε στην προσωπικότητά τους και στην πορεία τους.

 

Ο Tony Harcup πρώην μαθητής του Chris Searle και νυν καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield παραδέχτηκε ότι "ήταν μία από τις πιο περήφανες στιγμές της ζωής μου, διδαχτήκαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε. Επρόκειτο για αμοιβαίο σεβασμό. Ο καθηγητής μας δεν πίστευε το χειρότερο για εμάς, αντίθετα πίστευε ότι ο καθένας μας μπορούσε να παράξει τι δική του αξία. Μας άνοιξε τα μάτια για τον κόσμο.

 

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.