Περιεργα

Tο μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο!

Το Stratolaunch, το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, σχεδιάστηκε με στόχο να εκτοξεύει δορυφόρους σε τροχιά πάνω απ’ τη γη.

 

Το κολοσσιαίο Stratolaunch, το οποίο μοιάζει σαν να έχει προκύψει από τη συγκόλληση δύο αεροσκαφών, έχει φτερά που εκτείνονται στα 117 μέτρα, έξι κινητήρες τύπου 747, 28 ρόδες, ύψος περίπου 15 μέτρων, βάρους 250 τόνων και μπορεί να αντέξει φορτίου μεγαλύτερου των 200.000 κιλών. Δημιουργός του είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen.

Κατά την παρουσίασή του αεροπλάνου-μαμούθ, που φέρει το παρατσούκλι “Roc”, ο διευθύνων σύμβουλος του Stratolaunch, Jean Floyd παρουσίασε τις προδιαγραφές του και ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2019. «Τις επόμενες εβδομάδες θα διεξάγουμε δοκιμές εδάφους και πτήσης. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος στο είδος και έτσι καλούμαστε να είμαστε επιμελείς κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού μας» δήλωσε ο Floyd.

Επίσης, στην παρουσίαση επισημάνθηκε πως ο χώρος ανάμεσα στους δύο θαλάμους των αεροπλάνων είναι σχεδιασμένος ώστε να τοποθετούνται οι δορυφόροι που θα μεταφέρει και θα εκτοξεύσει στο διάστημα. Στόχος του εγχειρήματος είναι η εκτόξευση δορυφόρων με ακρίβεια, ταχύτητα και οικονομία. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η κατασκευή του Stratolaunch θα κοστίσει 300 εκατ. δολάρια, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημο ενημέρωση για τον τελικό προϋπολογισμό.

 

Πηγή: perierga.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.