Περιεργα

Αυγό με... ουρά στην Ηλεία (VIDEO)

Η φύση κάνει τα καπρίτσια της και δημιουργεί φαινόμενα… Κάπως έτσι και στο Επιτάλιο μια οικογένεια σάστισε, όταν στο κοτέτσι της, ανάμεσα στα αυγά της ημέρας, βρήκε και ένα με … ουρά.

 

Και καλά διαβάζεται. Αυτό με ουρά… Επιστημονικά πιθανότατα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως η δημιουργία αυγού που δεν ολοκληρώθηκε και από επιπλοκή το υλικό που δημιουργεί το τσόφλι, έφτιαξε και μια ουρά.

 

Με την ιδιοκτήτρια του κοτετσιού επισκεφθήκαμε το χώρο που βρέθηκε το περίεργο αυτό αυγό. Μας το έδωσε να το παρατηρήσουμε και να το φωτογραφίσουμε, αφού πραγματικά κάτι παρόμοιο δεν έχουμε ξαναδεί. Το αυγό ήταν μαλακό και ουσιαστικά αυτό που έμοιαζε με τσόφλι και είχε σχεδόν το ίδιο χρώμα ήταν μια μαλακή μεμβράνη. Και η ουρά που ακολουθούσε ήταν παρόμοια μαλακή. Η γυναίκα που βρήκε το αυγό μας μίλησε για το περίεργο αυτό φαινόμενο. "Πήγαμε να πάρουμε τα αυγά από τη φωλιά και είδα ξαφνικά κάτι περίεργο. Το πήρα στα χέρια μου και ήταν μαλακό, ενώ είχε στην άκρη κάτι σαν ουρά. Αυτό είναι το λεγόμενο "άταρο" αυγό που δεν βγήκε στην ώρα του. Καμιά φορά μπορεί και κάποιο χορταράκι που να έφαγε η κότα να την προκάλεσε την ανωμαλία. Προφανώς αυτό μπορεί να είναι μια συνέχεια από το τσόφλι και να βγήκε έτσι λίγο περίεργα. Είναι μαλακό σαν ένα μπαλάκι. Οι κότες μου γεννάνε καθημερινά, αλλά δεν έχω δει κάτι ανάλογο, ούτε πάλι έχω ακούσει να έχει συμβεί κάτι τέτοιο" μας εξήγησε.

 

Κατά καιρούς η φύση έχει δώσει πολλές αφορμές με δημιουργήματά της που ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και μοιάζουν με αποκυήματα της φαντασίας. Πάντως είναι αλήθεια πως παρότι ζούμε σε μια αγροτική περιοχή όπως είναι η Ηλεία, αυγό με ουρά δεν έχουμε ξαναδεί… 

 

Πηγή: ilialive.gr

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.