Περιεργα

Ο.."Καιόμενος τάρανδος της Σιβηρίας"

Στην κεντρική μας φωτογραφία, βλέπετε μια φανερά επεξεργασμένη φωτογραφία που έκανε το "γύρο" του διαδικτύου.

Με αφορμή την, όντως, μεγάλη καταστροφή δασικών εκτάσεων στη Σιβηρία, κάποιοι "επιτήδειοι" φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την ανησυχία που επικρατεί- δικαίως- σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της "κλιματικής κρίσης" και να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Πρόκειται, κυρίως, για ιστοσελίδες με ανεξέλεγκτο και "ύποπτο", συχνά, περιεχόμενο, που κανένας νόμος και καμία ευρωπαϊκή οδηγία δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Από κοντά και εκατομμύρια αφελείς, το λιγότερο, σε ολόκληρο το διαδίκτυο που θέλησαν να "διατρανώσουν"-από τον καναπέ ή το γραφείο τους- την "τεράστια οικολογική" τους ευαισθησία..Ξέρετε, είναι, πάνω κάτω, οι ίδιοι που μολύνουν καθημερινά τον πλανήτη παράγοντας σκουπίδια λόγω της κατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών που, ουσιαστικά, δεν έχουν λόγο ύπαρξης!

Βεβαίως, υπάρχει και ο αντίλογος που αναφέρει πως το οικονομικό κέρδος είναι ένας πολύ βασικός λόγος ύπαρξης για ένα σωρό άχρηστων, ακαλαίσθητων και μη λειτουργικών πραγμάτων που "επινόησε" το επιχειρηματικό δαιμόνιο του ανθρωπίνου είδους..

Την ίδια στιγμή, ακόμα και τώρα, οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δεν μπορούν να αποφασίσουν σ' ένα "moratorium" για το Κλίμα και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. -που δυστυχώς αποτελεί "πολιτικό πρότυπο" για πολλούς άλλους, ακόμα και Έλληνες πολιτικούς- αρνείται πως υφίσταται ζήτημα..

Παρακάτω, η "original" φωτογραφία του ταράνδου..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.