Περιεργα

Σκύλοι εκπαιδεύονται να "μυρίζουν" τον κορωνοϊό

Ηδη χρησιμοποιούνται στη Φινλανδία.

Σκύλοι ανίχνευσης κορωνοϊού δια της οσφρήσεώς τους χρησιμοποιούνται ήδη με επιτυχία εδώ και καιρό στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Μία γαλλική μελέτη έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει αυτήν την πολύ ελπιδοφόρα διαπίστωση.

Η ανίχνευση του κορωνοϊού μέσω της όσφρησης των σκύλων φαίνεται μάλιστα πως είναι πιο αξιόπιστη από άλλα διαγνωστικά τεστ όπως συνάγεται από αυτήν την γαλλική μελέτη, αφού το ποσοστό επιτυχίας είναι σχεδόν 100%.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, στην οποία συμμετείχε το πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο AP-HP του Παρισιού, τα αποτελέσματα είναι πολύ ελπιδοφόρα. Αυτό στηρίζεται ιδίως σε έναν αριθμό: το 97% αυτών που μολύνθηκαν μπόρεσαν να εντοπισθούν χάρη στην όσφρηση των τετράποδων.

Οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, ηλικίας έξι έως 76 ετών, οι οποίοι είχαν ήδη κάνει το μοριακό τεστ PCR. Περισσότεροι από 100 μεταξύ αυτών είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια συνέλεξαν ιδρώτα από τη μασχάλη των συμμετασχόντων στην έρευνα σε κομπρέσες τις οποίες έδωσαν στους σκύλους να τις μυρίσουν. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.