Περιεργα

Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google το 2021 (vd)

Από Τσιόδρα, Χαρδαλιά σε Mad Clip, Γλυκά Νερά...

Η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει – και στις ετήσιες λίστες Year in Search της Google. Η λέξη-κλειδί e-class φιγουράρει στην κορυφή των αναζητήσεων που έκαναν οι Ελληνες το 2021, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Εψαξαν ακόμα τα survivor spoiler, edupass.gov.gr, self-testing.gov.gr και Euro 2020. 

Την πρώτη δεκάδα των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων συμπληρώνουν τα: κρούσματα σήμερα, Mad clip, Σασμός, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Δημήτρης Λιγνάδης.

Το Year In Search της Google, οι ετήσιες λίστες που δίνονται κάθε χρόνο στη δημοσιότητα σε σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου, είναι ένα καλειδοσκόπιο που αποκαλύπτει τι έψαξαν, τι παρακολούθησαν, τι θαύμασαν, τι χρειάστηκαν, για τι απόρησαν και γενικά πού έστρεψαν το ενδιαφέρον τους οι κάτοικοι του πλανητικού μας χωριού. 

Στην Ελλάδα είναι εμφανές ότι και το 2021 ο κορωνοϊός έδωσε τον τόνο, με το ελληνικό #MeToo να πλασάρεται ψηλά στις αναζητήσεις των Ελλήνων πολιτών, τα αθλητικά γεγονότα να προσελκύουν το ενδιαφέρον –με όψιμη προσθήκη το τένις, εξαιτίας των επιτυχιών των Τσιτσιπά – Σάκκαρη– και κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές εξελίξεις να συμπληρώνουν την εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτει η σχετική δεκάδα, στη γνωστή μπάρα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης οι Ελληνες πληκτρολόγησαν self-testing.gov.gr, κρούσματα σήμερα, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, νέα μέτρα, freedom pass, πρόληψη της COVID-19, ραντεβού για εμβόλιο, AstraZeneca, σχολική κάρτα COVID-19.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.