Περιεργα

Το πιο σπάνιο "Pokemon" βρέθηκε στη… Σιβηρία!

Μπορεί το Pokemon Go να έχει "τρελάνει" ολόκληρο τον κόσμο, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να κυνηγούν μανιωδώς τα μικροσκοπικά πλασματάκια, όπου κι αν βρεθούν, ωστόσο, κανένα από αυτά δεν συγκρίνεται με το πραγματικό "πόκεμον" που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

 

Πρόκειται για ένα σπάνιο ζώο, το οποίο οι επιστήμονες κατάφεραν να απαθανατίσουν στο φυσικό του περιβάλλον και σε και προσπάθεια να εξηγήσουν στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατέγραψαν το πλάσμα αυτό, έκαναν μια σύγκριση με τα σπάνια πόκεμον τα οποία οι παίκτες του Pokemon Go ψάχνουν να βρουν.

 

 

Είναι η μικροσκοπική γάτα του Παλλάς που ζει στη Σιβηρία και η οποία θεωρείται είδος προς εξαφάνιση. "Τα μέτρα που εφαρμόζονται για τους λαθροκυνηγούς δεν είναι αρκετά αυστηρά. Δεν έχουμε ακριβή στατιστικά στοιχεία. Ο ακριβής αριθμός των ζώων του είδους είναι άγνωστος", ανέφερε, συντονιστής της ομάδας του "World Wildlife Fund" που κατάφερε να απαθανατίσει την γάτα, Βλαντιμίρ Κρέβερ.

 

 

H γάτα του Παλλάς -ή αλλιώς μανούλ- είναι μια μέσου μεγέθους αγριόγατα, η οποία ζει σε λιβάδια και σε στέπες μεγάλου υψομέτρου της Κεντρικής Ασίας. Ο κατακερματισμός των βιοτόπων του, η λαθροθηρία και η έλλειψη θηραμάτων με τα οποία τρέφεται, είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των πληθυσμών του ζώου.

 

Πηγή: perierga.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.