Προορισμοι

Αρκαδία: Το χωριό του θεού Πάνα! (pics)

Το "μουσικό" όνομά της οφείλεται στον θεό Πάνα, που σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε εδώ. 

Μέσα σε ένα ελατοδάσος του Μαινάλου, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά έξω από την Τρίπολη, βρίσκεται χτισμένη η Πιάνα, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό.

Το χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός χωριουδάκι μπορεί να στερείται εντυπωσιακών αξιοθέατων, γοητεύει όμως τον επισκέπτη με τα γραφικά καλντερίμια του, την πλακόστρωτη πλατεία με τα δύο αιωνόβια πλατάνια, την υπέροχη πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου από το προαύλιο της εκκλησίας του Άι-Γιώργη.

Το χωριό το διασχίζει ο ποταμός Ελισσώνας και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό... παντού υπάρχουν τρεχούμενα νερά και φυσικά πλούσια βλάστηση.

Επτά χιλιόμετρα δυτικά της Πιάνας θα βρούμε το ιστορικό Λιμποβίσι, όπου το σπίτι του Κολοκοτρώνη έχει αναστηλωθεί και λειτουργεί ως μουσείο. 

(By mikamike - Προσωπική συλλογή, Attribution)

 

Πηγή: mariailiaki.gr, in2life.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.