Προορισμοι

Eνας σταθμός ξεκούρασης κι επαφής με τη φύση (photos)

Η Λάμπεια (Δίβρη) είναι ένα ορεινό γραφικό χωριό της Ηλείας κοντά στα όρια με το νομό Αρκαδίας.

Εκεί φθάνει κανείς μετά από μια όμορφη ορεινή διαδρομή μέσα σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο που περιλαμβάνει λιβάδια και βοσκότοπους, γυμνούς και επιβλητικούς ορεινούς όγκους, λαγκαδιές, δάση, μικρά ποτάμια και πηγές.

 

Χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 900μ., στις πλαγιές του Λάμπειου όρους γοητεύει με τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια της, την πλούσια βλάστηση, τα πολλά νερά και την πανοραμική της θέα. Απέναντι από το χωριό είναι το όρος Αφροδίσιο, ενώ από κάτω κυλά ήρεμα με τα νερά του ο ποταμός Ερύμανθος.

 

Για τον ταξιδιώτη του οδικού άξονα Τρίπολης - Πάτρας αποτελεί αναμφίβολα ιδεώδη σταθμό ξεκούρασης και επαφής με τη φύση ή τουλάχιστον μια μικρή ανάπαυλα για ένα καφέ στα γραφικά καφενεία και για χαλάρωση στο ορεινό βουκολικό τοπίο. Το χωριό απλώνεται σε επτά ξεχωριστές γειτονιές και τα σπίτια κατεβαίνουν μέχρι την καταπράσινη ρεματιά.

 

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.