Προορισμοι

Για όσους θέλουν υπέροχο τριήμερο Καθαράς Δευτέρας (photos)

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν σχεδόν μόλις 1 ώρα από την Τρίπολη και είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα διαφορετικό και υπέροχο τριήμερο για την Καθαρή Δευτέρα.

Χωρισμένα σε 3 πανέμορφες συνοικίες, η κάθε μία με τη δική της γοητεία μπορεί να σας μαγέψει.

Χτισμένα στη θέση του αρχαίου Μύσαιου

Τα Τρίκαλα Κορινθίας θα τα βρείτε στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας και το υψόμετρό τους, στην Ανω Συνοικία φτάνει τα 1100 μέτρα.  Χτίστηκαν από κατοίκους των πεδινών της Κορινθίας κατά τον 10ο αιώνα περίπου και υπήρξαν πατρίδα ισχυρών προεστών της περιοχής.

Κάτω Τρίκαλα: Εντυπωσιακός ναός 320 ετών

Από το 1697 στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας δεσπόζει ο ναός του Αγίου Δημητρίου. Οι εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες του σε συνδυασμό με την όμορφη αρχιτεκτονική της περιοχής δίνουν στον επισκέπτη μία εξαιρετική πρόγευση του τι ομορφιές και αξιοθέατα θα δει στις γειτονιές του χωριού.

Μεσαία Τρίκαλα: Η μονή της Παναγίας και η εξαιρετική τουριστική υποδομή

Ανηφορίζοντας προς τα Μεσαία Τρίκαλα, τα οποία θα βρείτε σε υψόμετρο 1000 μέτρων θα ξεχωρίσετε την εξαιρετική τουριστική υποδομή των Μεσαίων Τρικάλων με ξενώνες και ταβέρνες για κάθε γούστο. Επιπρόσθετα αξίζει μία επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας που χτίστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ναό του Αγίου Δήμητρίου (γύρω στο 1700) από το μητροπολίτη Κορίνθου.

Αρχοντικά αιώνων στα Ανω Τρίκαλα

Τα πετρόκτιστα αρχοντικά που σώζονται από τον 16ο έως και τον 18ο αιώνα στα Ανω Τρίκαλα θα σας εντυπωσιάσουν. Ξεχωρίζει το αρχοντικό των Νοταράδων, μίας από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής κατά τους προηγούμενους αιώνες. Το υψόμετρο των 1100 μέτρων θα σας προσφέρει υπέροχη θέα οπότε κρατήστε χώρο στη μνήμη της φωτογραφικής σας για να αποτυπώσετε τις υπέροχες εικόνες. Επιπλέον επισκεφτείτε τον ξακουστό ναό του Αγίου Νικολάου που κρύβει όμορφες τοιχογραφίες από τα μέσα της προηγούμενης χιλιετίας.

ΠΗΓΗ: autotriti.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.