Προορισμοι

Μαγούλιανα: Το ψηλότερο κατοικημένο χωριό της Πελοποννήσου! (photos)

Στην ευρύτερη περιοχή της Βυτίνας, στη Γορτυνία, συναντάμε το ψηλότερο κατοικημένο χωριό της Πελοποννήσου, τα Μαγούλιανα.

Βρίσκεται στα 1275 μέτρα υψόμετρο και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Από μακριά η εικόνα του χωριού μαγεύει και τον πιο πολυταξιδεμένο, αφού βλέπει τα σπίτια να ξεφυτρώνουν μέσα από πυκνή βλάστηση.

Ο παραδοσιακός οικισμός από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι. Από τη μία τα πέτρινα σπίτια και τα αρχοντικά, από την άλλη τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα ιστορικά κτίρια και οι πλατείες, είναι τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που κάνουν το χωριό ξεχωριστά όμορφο και γραφικό.

Το χωριό έχει αγαπηθεί ακόμα περισσότερο από τους λάτρεις της πεζοπορίας, αφού με τις τρεις σηματοδοτημένες περιπατητικές διαδρομές και τα μικρότερα μονοπάτια, έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός για το Σαββατοκύριακο.

Σε πολλά σημεία του χωριού θα δείτε πέτρινες βρύσες με γάργαρο νερό από τις πηγές του βουνού. Πολλά και σημαντικά είναι τα αξιοθέατα στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή που μπορεί να δει ο επισκέπτης.

Στα 1450 μέτρα υψόμετρο υπάρχει το Αργυρόκαστρο που κατασκευάστηκε την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Στην Καρφοξυλιά υπάρχει το Σανατόριο της Μάνας, που χτίστηκε το 1928. Στο Πετροβούνι υπάρχει ο αρχαίος ναός Ιππίου Ποσειδώνα, ενώ στα σύνορα με την Βυτίνα υπάρχει το μετόχι Σφυρίδας.

Στο χωριό θα δείτε επίσης τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, τον ναό του Αγίου Δημητρίου και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.

Πηγή: mariailiaki.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.