Προορισμοι

Πελοπόννησος: 3 κορυφαίοι προορισμοί για αξέχαστα Χριστούγεννα!

Τρεις κορυφαίοι προορισμοί φορούν τα γιορτινά τους και μας βάζουν ήδη στο εορταστικό πνεύμα, με την υπόσχεση ότι τα φετινά Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο θα είναι αξέχαστα.

Χριστούγεννα στην Ορεινή Αρκαδία

Η Ορεινή Αρκαδία απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα και μας μυεί απευθείας στο αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό της. Τα πετρόχτιστα ορεινά χωριά της γης του Πάνα μοιάζουν να έχουν πλαστεί ειδικά γι’ αυτή τη μαγική εποχή και μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά. Με φόντο το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο ζούμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι απολαμβάνοντας λουκούλεια γεύματα και άφθονο κρασί στις παραδοσιακές ταβέρνες, village hopping στα κοσμοπολίτικα αλλά και στα πιο εναλλακτικά χωριά, από τη Δημητσάνα και την Καρύταινα ως το Ελληνικό, και νωχελικές βόλτες ανάμεσα στις καπνισμένες καμινάδες και τις στολισμένες πλακόστρωτες πλατείες. Οι πιο δραστήριοι από εμάς απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τη ζεστασιά του αναμμένου τζακιού μετά από τα ατέλειωτα σλάλομ στο χιονοδρομικό Μαινάλου ή τις εξορμήσεις μας στα μονοπάτια μέσα στο δάσος, ενώ οι υπόλοιποι μένουμε να βλέπουμε το χιόνι από τη τζαμαρία παρέα με αρωματικό τσάι και ζεστή σοκολάτα.

Χριστούγεννα στη Μάνη

Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το βουνό; Η άγρια ομορφιά του τοπίου και η αύρα της θάλασσας συνθέτουν το πιο εναλλακτικό σκηνικό για διαφορετικά Χριστούγεννα στη Μάνη, από αυτά που παραμένουν για καιρό χαραγμένα στο μυαλό μας. Σε αυτόν τον σχεδόν μυστηριακό τόπο θα αφεθούμε στον ήχο των κυμάτων, θα θαυμάσουμε τα πυργόσπιτα που στέκονται αγέρωχα, σπαρμένα στην ιστορική μανιάτικη γη, θα κάνουμε οδοιπορικό στις πέτρινες πολιτείες της Βάθειας και της Μονεμβασιάς και θα φτάσουμε ως το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήρι Ταίναρο. Αντί για σκι και κοσμικές βόλτες σε ορεινά χωριά, θα μαγευτούμε από τους μύθους για τους καλικάντζαρους μαζί με τα παιδιά και θα φάμε Χριστόψωμο, παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες και πεντανόστιμη τοπική κουζίνα δίπλα στο τζάκι, με φόντο το ακρωτήρι του Κάβο Γκρόσο.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα προικισμένα από τη φύση Τρίκαλα Κορινθίας μας βάζουν αμέσως στο πνεύμα των Χριστουγέννων χαρίζοντάς μας απλόχερα τα τρία καλά για τα οποία φημίζονται· εδώ εισπνέουμε καθαρό κρυστάλλινο βουνίσιο αέρα, θαυμάζουμε την πλούσια βλάστηση που οφείλεται στα τρεχούμενα νερά και απολαμβάνουμε ρουστίκ γεύσεις στις τρεις γραφικές συνοικίες με συνοδεία άφθονου ντόπιου κρασιού και τσίπουρου. Γινόμαστε ένα με το πάλλευκο χιονισμένο τοπίο και επισκεπτόμαστε το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας για ski και snowboard ή απλώς για να δούμε το χιόνι από τις τζαμαρίες, με ζεστό καφέ και σοκολάτα στο σαλέ. Βολτάρουμε στις λιθόστρωτες στολισμένες πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια, ζούμε την κατάνυξη των Χριστουγέννων στις εκκλησίες με τις σπάνιες τοιχογραφίες, ενώ τις παραμονές των γιορτών απολαμβάνουμε εορταστικά γεύματα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο ενός πολυτελούς resort.

 

Πηγή: tresorhotels.com

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.