Προορισμοι

Το "δρεπάνι" που κόβει τη θάλασσα είναι στην Πελοπόννησο (video)

Το Δρέπανο απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Η περιοχή του Δρεπάνου είναι μια από τις πιο φημισμένες περιοχές για Kite Surf, άλλα και για ιστιοσανίδα.

Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι το ακρωτήριο του Δρεπάνου το οποίο έχει μορφή δρεπανιού, από το οποίο άλλωστε πήρε το όνομά της η περιοχή.

Το ακρωτήριο που μπαίνει στη θάλασσα για 1 χλμ. και στέκει με τη στενή λωρίδα του αγέρωχο κόντρα στα έντονα κύματα και ρεύματα του Πατραϊκού Κόλπου.

Στην αρχαιότητα σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Παυσανίας αναφέρει πως "ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα, τον Ουρανό. Για το λόγο αυτό καλούν το ακρωτήριο Δρέπανον", σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Ο Φάρος στο ακρωτήριο του Δρεπάνου κατασκευάστηκε το 1888 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λειτούργησε ξανά μετά το 1945, αφού επισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.

 

Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.