Προορισμοι

Το όμορφο ψαροχώρι στη Nότια Πελοπόννησο!

Υπήρξε παλιό ορμητήριο πειρατών και σήμερα αποτελεί ιδανικό προορισμό και καταφύγιο για όσους αποζητούν στιγμές πραγματικής ηρεμίας και χαλάρωσης δίπλα στο κύμα. 

Είναι η Φοινικούντα στη Μεσσηνία, το γραφικό ψαροχώρι που τελευταία έχει εξελιχθεί σε θέρετρο κι σταθερή επιλογή, ακόμη και στις ανοιξιάτικες εξορμήσεις.

Επίσημα, το όνομα της καθιερώθηκε το 1930, ενώ το "Φοινικούντα" θεωρείται πως το πήρε πιθανόν από τους Φοίνικες, οι οποίοι σαν ναυτικός λαός αποβιβάστηκαν στα παράλια της Πελοποννήσου και ίδρυσαν στη σημερινή θέση Ανεμόμυλος το χωριό.

Κατά τη διάρκεια της πρωτοελλαδικής περιόδου ήταν κυρίως ναυτιλιακό κέντρο, ενώ κάποιες εποχές αποτέλεσε ορμητήριο πειρατών. Ο Παυσανίας την αναφέρει ως λιμάνι, με το όνομα "Φοινικούς Λιμήν".

Η Φοινικούντα βρίσκεται στο μέσο σχεδόν της διαδρομής μεταξύ Μεθώνης και Κορώνης, ενώ απέχει 70 χλμ. από την Καλαμάτα. 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο newsbeast.gr.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.