Προορισμοι

Μονοπάτι Μαινάλου: Μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για την Πελοπόννησο

Στη χώρα αυτή, που ζούμε, όλοι έχουμε ένα χωριό, που το νιώθουμε δικό μας είτε είναι της μάνας, του πατέρα, του παππού ή της γιαγιάς, του ή της συντρόφου, της κολλητής και του κολλητού.

Και πολλές φορές στα πέριξ αυτού του χωριού υπάρχουν μονοπάτια περπατημένα και απερπάτητα, που περνούν από γεφύρια θαμμένα και βρυσούλες, άλλοτε ξεχασμένες, άλλοτε ενεργές. Κι αν αυτά όλα μας φαίνονται ρομαντικά και ισχνής σημασίας, υπάρχουν στην Αρκαδία άνθρωποι οραματιστές, που τα έβαλαν στην καρδιά και στο μυαλό τους και έκτισαν πάνω σε αυτά ένα βιώσιμο μοντέλο ήπιας και εξωστρεφούς οικονομικής ανάπτυξης με διεθνή πιστοποίηση και προβολή και με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών. Και αυτό το μοντέλο λέγεται Μονοπάτι του Μαινάλου/ Menalon Trail, και έχει μετρήσιμη επιτυχία.

Αφορά την αξιοποίηση ενός εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών για περιπατητές από την Ελλάδα και τον κόσμο στο αρκαδικό βουνό, οι οποίοι μπορούν εύκολα να τα διασχίσουν, χωρίς να χρειάζονται… τρίωρη καθημερινή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Μιλάμε με τον Γιάννη Λαγό, πρόεδρο της κοινωνικής επιχείρησης/ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΜΑΙΝΑΛΟΝ στη Στεμνίτσα Αρκαδίας και ιθύνοντα νου και συντονιστή του εγχειρήματος, το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Πελοπόννησο υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.